Pages

Tuesday, September 13, 2011

Resultaten från gårdagen

Jag gjorde så gott jag kunde men allt blev inte ordnat igår.
Som väntat så var det mission impossible att försöka få tag på någon på högskolan överhuvudtagen per telefon. Jag ringde och ringde och lämnade meddelanden men tydligen så var personalen nowhere to be seen. Nu kommer det ett fult ord men.....varför i helvete har man en telefon om man inte tänker svara i den??!!!!! Om man inte var arg innan så är man det när någon väl bemödar sig med att svara. Ni vet ju, högskolepersonalen är så väldigt upptagna, dom har mer att göra än presidenten himself och har absolut inte tid att svara på jobbiga frågor och än mindre att lösa problem som har uppstått. Finns fantamej inga människor i världen som är så svåra att få tag på som personal på högskolan, undrar varför det är så? Har man gemensamt bestämt i att helt enkelt skita i telefonerna? Finns det något pm som säger att man inte ska svara någonsin? Skicka mail? Hade jag ju kunnat göra om det fanns någon mail adress, men se det finns det inte! Vänta bara tills på torsdag!

Banken gick utan problem och nytt konto har öppnats! :) Där har vi bannemig aldrig problem, allt går som på räls och det är fixat innan jag hinner äta upp kolan som dom bjuder på! I like!

Skatteverket var nästa anhalt och där tog det stopp. Vi ville fixa svenskt id till sambon, men se det måste vi göra i Malmö. Dom har inte en sådan där fancy fotoapparat som man MÅSTE ta fotot med. Och innan man gör något alls så ska man betala först, sen ska man vänta ett par dagar så dom är säkra på att betalningen gått in, sen får man lov att komma dit *mummel mummel...grr hrrmmm*.

Försäkringbolaget var inte heller några problem, jag gillar damen som jobbar på Agria. Hon är så trevlig och kvittrar på om ditt och datt medans hon fixar allt. Nu har vi försäkring på G till Ziggy. Dessutom fick vi lite rabatt, och sen ytterligare lite rabatt för att han är chipmärkt......det hela blev mycket bra tillslut! Jag är helnöjd!

Idag är det studier och städ som gäller, lägenheten ser ut som om en bomb har slagit ned, det behövs städ!!! Sen ska jag plugga plugga plugga!

Mer spännande än så blir det inte.....JO FÖRRESTEN! Sambon är ju mycket bättre nu och därmed tillbaks på jobbet, och idag då hoppas vi på goda nyheter. Jag väntar med spänning!

En annan sak också, imorse på gomorron sverige eller vad det heter så hade man bjudit in en kock som jobbade i ett skolkök. Han hade med sig TYPISK skolmat som ha ville visa upp. Han hade med sig tjusigt upplagd ren och älgskavs kebab och blåbärsaioli till efterrätt??!!!!! WHAT??!  Nu var det visserligen ett tag sen, men jag såg aldrig röken av älgskavskebab när jag gick i skolan.....och efterrätt vad är det? Så jag frågar er som jobbar inom skolan eller har barn i skolan idag, får dom verkligen sådan mat idag, och efterrätt?? Eller är det så att det fortfarande serveras äcklig pulvermos och hedvidsoppa varenda eviga torsdag? Jag är skeptiskt....men vad vet jag?! Vad säger ni? Hur ser verkligheten ut?

Nu blir det frukost och sen lite röj!

Adios Amigos!

2 comments:

finelinan said...

Åh, hedvigsoppan! Den älskade jag! =) Sen tillhör jag den skaran som faktiskt inte alls tyckte illa om maten i skolan. Visst, alla rätter gillade jag ju inte. Men generellt tyckte jag att det var bra mat.

majsanx said...

Äter i skolan varje dag sen förra läsåret och ser aldrig skymten av älgskavskebab eller någon efterrätt. I veckan var det bl.a tomatsoppa och spaghetti och köttfärssås på menyn, typisk skolmat!