Pages

Monday, September 19, 2011

Det blev en liten tur till Tyskland

I brist på annat så plockade vi upp våra vänner och tog en liten dagstur till Sassnitz i Tyskland, why not?
Vi hade en väldigt trevlig och mysig båtresa med en jättestor frukost buffé, mums, snacka om att vi stoppade i oss! Ägg, kaviar, äggröra, stekta potatis, bröd, bullar, ost, marmelad, flingor, yoghurt ect ect....
Needless to say, vi var proppmätta fram till klockan 3 på eftermiddagen.

När vi kom fram till Sassnitz så tog vi bussen ner till småbåtshamnen, där gick vi längs piren som var ja....minst en kilometer lång iallfall, sjukt lång var den. Det fanns små fiskebåtar förtöjda i hamnen som var omgjorda till små resturanger, så det såg ut som att dom bara hade satt in bänkar och bord på en liten fiskebåt. Där satte vi oss och drack varm choklad. Det regnade inte men det blåste ändå rätt bra så lite kall om händerna var man allt. Vi gick runt och tittade i små butiker och tog det allmänt lugnt. Sen hittade vi ett bra ställe och dukade upp vår medhavda picknick och frossade i potatissallad, köttbullar alá vegetariska, melon, grönsallad, bullar med mera....supergott och trevligt! Fast farbror polizei körde förbi tre gånger mycket sakta och undrade vad vi höll på med.....picknickar man inte i tyskland?

Efter det tog vi taxi tillbaka till färjeläget där vi kom lagom för att se båten tuffa in och förtöja. Vi var först ombord eftersom vi var dom enda landgångspassagerarna. Vi roffade snabbt åt oss en stor soffa med bord och där satt vi hela resan. Vi spelade kort och delade på en flaska vin och hade allmänt trevligt. Lite shopping i duty free shoppen blev det också såklart!

När vi tuffade in i hamnen så var det lite roligt för en av mina vänner jobbar som stuvare, och vem såg vi inte där om just min vän som jobbade den kvällen. Vi stod på soldäck och ringde upp honom för att försäkra oss om att det var han, och visst plockade stuvaren upp sin mobilare, så vi började hojta och vinka! Han såg oss tillslut, trots att det var mörkt! :) Så vi växlade ett par ord (vi skrek åt varandra) och sen insåg vi att alla andra hade gått av färjan och att vi var dom enda kvar, så det var nog dags att gå. Till allas förtret så kunde vi inte hitta vägen ut, bra att dom annonserar i högtalarna att landgångspassagerarna ska kliva av via landgången när det faktiskt är så att man ska ta hissen ner till bildäck och där bli hämtad av buss, dags att ändra på den informationen kanske????

Iallfall, vi hade en mycket trevlig dag, men sällan har jag varit tröttare när jag kom hem. Det hör till att jag natten innan inte kunde sova och därför steg upp klockan 3 på morgonen! Så lite sliten var jag allt, men det var det värt!

På bussen på väg till färjan


På färjan precis innan frukost

Torget i Sassnitz

På väg ner mot hamnen


En engelsk utbåt i Tyskland? Jaja why not?!

Rätt stor faktiskt!

En tysk katt!

Båten där vi drack varm choklad

Hello!

Ja! Det blåste en del på piren!

Lite utsikt


Och chokladbåten igen, bilderna är lite huller om buller

Idag ska jag skriva hemtenta! Den ska lämnas in på torsdag! Weeeeiiii...not!

Adios Amigos!

3 comments:

Camilla said...

Vilken trevlig tur till Tyskland! Och den där båten där ni drack choklad verkar hur mysig som helst.

Kanske har inte tyskar picknick. Det måste jag fråga min tyska kollega om när hon kommer tillbaka från sin semester:)

Och jag tycker att din nya hårfärg är jättesnygg.

Lycka till med hemtentan nu!

Kram

Linda - Mitt liv i Grekland said...

Vilken rolig spontan utflykt och mysigt med varm choklad i kylan!!

Trillingnöten said...

Tänk att bara kunna dra till Tyskland över dan liksom! Jag bor i helt fel del av landet känner jag nu...måste flytta... :)