Pages

Saturday, September 10, 2011

Nedrans fredag

Det var inte min fredag igår får man nog lov att säga.

Dagen började mitt i natten när jag vaknade av att jag drämde ansiktet in i kanten på bokhyllan!!! Den står precis vid sängen så jag gick inte i sömnen eller så, men som sagt, slog i hårt som attans precis vid näsroten mellan ögonen. Den tackar vi för, jag är nu svullen och öm och har ett snyggt blåmärke mellan ögonen, wonderful!

Jag var sen i skolan hela dagen där jag fick sitta av det mesta av timmarna för att någon hade lyckats planera så dåligt att på en 8 timmars dag i skolan hade vi föreläsning ca 2 av dom 8....jätteroligt verkligen! I slutet på dagen så får jag reda på att det har blivit nåt strul med registreringen av mina poäng från förra terminen så det finns 3 hp som flyter omkring någonstans som tillhör mig men som inte har blivit registrerade och jag kan inte kolla upp någonting förräns på måndag. Underbart, jag är en ängslig själ och tycker inte om när det blir problem, min hjärna går systematiskt igenom allt och jag undrar om det är något jag har glömt, något jag har förträngt? Men nej, jag har gjort allt och det har säkert bara blivit ett fel någonstans!

Vid detta laget var jag lite uppjagad och frustrerad över allt och då ringer sambon för att berätta den vidriga nyheten att datorn har bestämt sig för att säga godnatt och goodbye!! (här började jag hyperventilera). Jag försökte att hålla mig lugn och tänkte att jag bara måste ta mig hem så ordnar det sig. På vägen hem så kliver ett par stinkande, högljudda och allmänt ouppfostrade tonåringar på bussen. Ve och fasa dom satte sig naturligtvis bredvid mig. Där pratade dom om allt möjligt som fick mig att tappa allt förtroende för mänskligheten. En av dem satt och somnade hela tiden och trillade mot mig, hade det inte varit för att jag troligtvis hade blivit hämtad av polisen och då inte hade kunnat komma hem och undersöka datorkatastrofen så hade tonårigen inte haft en chans mot min kokande ilska. This was not the day! Efter 45 minuters bussfärd var jag gråtfärdig och helt slut. Jag kom hem, konstaterade igen att datorn faktiskt inte fungerade, och sen bröt jag ut i storgråt! Fankens bananer alltså, vi som hade hoppats att datorn (där windows inte fungerade, batteriet var kasst, webcammen fungerade 50% av tiden och man fick bygga en anordning av pennor under mikrofonen för att den skulle fungera) skulle hålla tills jag var klar med skolan. Men icke!

För att jag skulle må lite bättre så gick vi ut och åt middag på tusen och en natt. Dom har hamburgare, men inte vanliga sådana, man kan få allt möjligt på dom och dom är ruskigt goda. Jag åt en hamburgare med chevreost och fikonmarmelad och sambon åt en med Jack Daniels steaksauce och en massa annat. För er som inte provat det rekommenderar jag det starkt! Supergott!

Efter det köpte vi godis och titta på sherlock holmes. Vi hann inte se hela då vi somnade ifrån filmen, vi får kanske kolla klart idag!

Imorse vaknade vi och efter att ha sovit på saken så bestämde vi oss för att vi faktiskt behövde en ny dator i vilket fall som helst och varför inte nu. Så vi ringde runt lite och supersnälle G körde oss till Net on Net där vi kollade runt lite. Det känns tryggt att ha med sig G när man ska handla elektronik för han kan så mycket, det är bra att få hans åsikt om något och inte bara förlita sig på sin egen okvalificerade gissning. Iallfall efter en liten stund så fastnade vi för en vit Toshiba som verkade bra. Sagt och gjort, datorn är köpt och jag är som ett barn i en godisaffär. Sambon ville egentligen ha en Mac, men när vi såg dom hutlösa priserna (ca 15000) för en Mac så bestämde vi oss för att, njae kanske en annan sort blir bra i ett par år till. Denna datorn har inbyggd mikrofon och webbkamera vilket var ett måste eftersom vi skypar så mycket. Sen har den en massa bra grejer som jag inte orkar räkna upp! Så att så blev det!


Connected to the world again!

5 comments:

Trillingnöten said...

Vilken jäkla dag!!! Jag skulle också gråta om jag fick reda på att min dator avlidit...jisses...har hänt nån gång och jag fick sörja en vecka och var asföbannad :) Snygg ny i alla fall! :)

finelinan said...

Det var ingen bra dag, måste jag hålla med om. Det där med att slå huvudet är jag faktiskt bekant med. Jag har en "bokhylla" ovanför sängen, som sticker ut 2 dm vid huvudänden så att man liksom ligger med huvudet lite under den. För att du ska känna dig lite bättre så kan jag berätta att jag i början slog huvudet i den flera gånger varje natt. Och ja, jag slår nog huvudet i den flera gånger varje vecka nu också. Efter 3 år...

Madeleine said...

men usch och fy vilken jäkla dag. stor kram till dig!!

Camilla said...

Jag hade en liknande fredag som du. Frustrationen över att datoreländet fullständigt kollapsade och att dessutom telefonskrället funkade halvvägs gjorde att jag mest likande ett ånglok med röken som strömmade ur öronen. När sedan den nyinköpta datron krånglade värre än värst trodde jag att jag ska skulle få slag.
Men nu näsatn 7000 fattigare har jag både en fungerande dator och ett nytt windowsprogram.
Inga fler sådana otrevliga överraskningar tack.
Nu funkar telefonen också som den ska.

Hoppas helgen varit bättre.
Kram

Swedish Army Wife said...

Jag satt och kände sånt himla medlidande med dig när jag läste, såna dagar när allt bara går fel är inte roliga! Men sen kom jag till stycket som börjar med "Fankens bananer" och då skrattade jag högt. Vad är det för uttryck?! Haha, fankens bananer!

Huvva, hoppas du haft en bättre dag idag och att du inte har blåtira längre :) kram