Pages

Tuesday, September 6, 2011

Första seminariet avklarat!

Idag hade vi artikelgranskningsseminarium (bra ord till alfapet) i skolan. Det gick över förväntan och jag fick verkligen ut en massa bra grejer av det. Jag måste säga att seminarier är ett av dom bästa lärosätten enligt mig. Jag känner alltid att våra seminarier är givande och lärorika. Man kan trassla upp informationen och reda ut oklarheter som är svårt att göra vid stora föreläsningar. Man kan yttra sina fundering och tankar och höra vad andra tänker. När det gäller uppsatser är det ett utmärkt tillfälle att få reda på vad andra tycker om vad man skrivit hittills, är man på rätt spår? Vad behövs förbättras och var kan man utöka med med information.
Vi granskade en artikel om andlighet i vården där syftet var att utforska vårdpersonals erfarenheter av andlighet inom vården. Jag tycker det är svårt att arbeta med kvalitativa artiklar då mycket är tolkningsfrågor och det egentligen inte finns så mycket statistik utan mer koder, teman och subteman. Tro mig, jag är inget fan av statistik och siffror, men ibland är dom lättare att tolka än en tolkning av något som någon sagt. Siffrorna kan inte betyda mer än en sak, dom betyder just vad dom betyder, vad någon säger kan betyda mycket, och att sen ha flera stycken som säger olika saker och försöka hitta teman och röda trådar, det är inte lätt det! Men jag tycket att seminariet var bra och vi fick lite hjälp i att lära oss hur vi ska tolka och läsa och kritisera ect....en bra dag med andra ord!

På vägen hem blev det ett snabbt stopp vid affären och sen hemåt. Kisarna mötte mig i dörren och efter mycket kel och gos så hitta Lucas en mysig hörna under tiden jag diskade. Där fick han dock inte ligga ostört, när jag kommer ut ur köket så ligger stackars Lucas på golvet, Ziggy hänger runt halsen på honom samtidigt som har försöker att fånga svansen som flyger mäkta irriterat fram och tillbaka. Stackars katt, snacka om att ha fått en riktigt jobbigt liten lillebror! :) Dom är så söta, mina små troll!

Jag räddade Lucas genom att distrahera Ziggy med en boll tills han var så trött att han somnade


Nu är det lugnt i bygget och vi väntar på att sambon ska komma hem, saknar honom när han är borta hela dagen! Dessutom så hoppas vi på lite goda nyheter från jobbet då det är tal om eventuell heltidsanställning! Håll tummar och tår för att han har goda nyheter med sig hem!

Tjingeling!

3 comments:

Madeleine said...

ser ut som kissen är 'on a mission' :)
kul med seminarium. allt annat än lektioner är k.u.l!

Trillingnöten said...

Jag saknar de där seminarierna och önskar att jag gick på såna nu. Jag skulle ha mer självförtroende att prata själv och komma med åsikter :) Förr var jag lite mesig och rädd...

Petra H said...

Wow, vad spännande med en ev heltidsanställning! Det har gått fort för sambon, så kul! Håller tummarna!
Det mest intressanta och relevanta seminarium i statsvetenskap jag var med om under min studietid var den 12 september 2001. KOmmer inte exakt ihåg titeln på kursen men det var något om "identitet och konflikt i Mellanöstern och Asien"... Kunde liksom inte bli mer relevant just då, tyvärr :-( Men ja, seminarier är ett bra sätt att lära ut!
Kram