Pages

Friday, January 14, 2011

Bloggträff och en massa vatten!

Igår var en superrolig dag! Jag träffade nämligen Lia!!!!!! Efter nästan 2,5 halvt år av vänskap via bloggen så fick jag äntligen träffa denna superhärliga tjej! Jag var faktiskt jättenervös inför träffen eftersom.....ja jag vet inte, man vet aldrig! Tänk om man inte alls tycker om varandra i "verkligheten" så att säga!?! Men det var inga problem! Det kändes så naturligt och trevligt och allt vad det heter. Vi hade så mycket att prata om! Jag hade nästan lite ont i halsen på vägen hem efter allt pratande! :) Ser fram emot fler fikastunder och en massa annat skoj! :)

Nu över till något annat! Min pojkvän och hans två rumskompisar har börjat med ett nytt experiment. Dom dricker massor av vatten! Jag skojar inte, dom börjar dagen med att dricka 1 liter eller så, minst! Sen springer dom och kissar hela tiden, men det har inte med saken att göra! Jo, för att dom hade tagit reda på att vatten, mycket vatten, ska vara bra för trötthet! Att man rensar ut kroppen ordenligt från toxiner och restämnen eller vad man ska kalla det. Så nu testar dom det, naturligtvis så kommer det att ta ett par dagar innan man kanske märker någon skillnad, som med alla andra kostförändringar. Pojkvännen berättade detta för mig under tiden som han satt med ett glas lika stort som Lucas lektunnel och klunkade i sig vatten, och menade på att jag kanske skulle testa eftersom jag är så trött alltid och aldrig känner att jag är utvilad och har energi. Jo alltså, jag vet att vi människor ofta dricker alldeles för lite vatten. Men jag tänkte inte så mycket på det. Men dom där grabbarna har bannemig inte så fel, för jag har undersökt saken lite och läst på flera ställen att detta är sant. Att man ska försöka börja dagen med att dricka minst 0.8 liter vatten, och sedan fortsätta dricka vatten under dagen så man hamnar upp emot2,5-3 liter vid dagens slut. Detta ska tydligen kunna hjälpa mot just trötthet och stressymptom. Alltså jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle se åt en vetenskaplig artikel efter B-uppsatsen, inte frivilligt iallafall. Men nu sitter jag här och kommer på mig själv med att faktiskt vilja undersöka saken närmre, och vetenskapliga artiklar var det första jag tänkte på! Huga, jag avskyr när lärarna har rätt ;) Men iallafall, idag börjar jag dagen med vatten, har druckit 3 dl än så länge, har 1 dl i ett annat glas med C-vitamin brus i.

Mådde inte så bra igårkväll av någon anledning, så jag fick ställa in med U och hennes fina tvillingar! :( Jag mår sådär idag, men jag vill absolut inte utsätta hennes småttingar för någon bakterie eller virus så det är bäst att köra det säkra före det osäkra. Vi får fika en annan dag!

Och sen en fråga till alla som har katt, brukar era katter också sysselsätta sig med att käka på krukväxterna? Lucas och jag har ständiga dueller om krukväxterna, han käkar upp dom! Eller drar av bladen iallafall och slänger dom på golvet! Han har demolerat flera stycken!

Så just nu sitter jag med två glas vatten framför mig och kaffekoppen jag fick av älsklingen i julklapp och dricker!

tjingeling

6 comments:

Trillingnöten said...

Gud vad kul med bloggträff!! Det är ju fantastiskt kul när det klickar. Lite är det som att gå på dejt :) Man är nervös och stirrig och önskar att man ska ha saker att prata om...

En liter vatten på morgonen??? Herrgud. Det skulle inte fungera med mitt jobb. Jag skulle pinka som en idiot hela dan :)

my said...

Härligt! man kanske skulle byta ut morgonkaffet mot en liter vatten?! hehe. Vi får se...

Och angående det där med krukväxter och katt så lär jag väl inte behöva påpeka att toulouse och lucas är exakt lika där. Toulouse tycker krukväxter är aldeles underbara lekkamrater (förrutom de hos svärföräldrarna, de använder hon som toalett hahahahaha). Julgranen har hon dock lagt av med nu.
Men du, kom på en sak: köp hem sånnt därnt "kattgräs" som man kan köpa. Typ krukväxt som katten ska tugga på och som tydligen är bra för dem. Fråga i djuaffären!!!

Och härligt med bloggträff. Vi får skype:a en dag snart så kan du berätta all about it.


pusspus

nika said...

Har du också läst de där artiklarna där folk får i sig för mcket vatten och vad som händer då?......rekomenderas.

nika said...

......stod det ocksa I artikeln att mangden vatten ska balanseras efterkroppsvikt?

Petra H said...

Vad kul att du och Lia hade en fin bloggträff! Som jag skrev på Lias blogg, det är ju en kombo av blind date plus träff med gammal god vän att träffa en bloggvän första gång :-)
Jag tror att jag har varit inne och kollat på din blogg innan men inte kommenterat - sorry!
Ojoj, det är ju inte bra att dricka för mycket vatten!!! Det är en myt att det ska vara bra att dricka mer än vad man behöver (dvs dricka sig mer än otörstig!). http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?art=280&tem=3

Stef said...

Trillingnöten: Ja det var jättekul med bloggträff! :) Jo det är ju det negativa med det hela, att man kissar hela tiden!

My: haha ja prova det om du vill, jag dricker fortfarande kaffe också på morgonen!
Ska prova kattgräs!

Nika: nej det hade jag inte men nu har jag det! Man får vara försiktig, men notera att jag skrev upp emot 2,5-3 liter per dag vilket enligt dom artiklarna är lagom ;)

Petra: Roligt att höra att du har varit inne här och kikat innan! :) Bloggträffarna är jätteskoj!
Och tack för artikeln, :) Alltid intressant att läsa! Jag är försiktig, det är ganska svårt att komma över 3 liter på en dag, börjar med ca 0.8 liter på morgonen men sen avtar det kraftigt under dagen! :)