Pages

Thursday, August 25, 2011

Hemma igen!

Det blev en tur ner på stan med min vännina C. Jätteroligt att träffa henne igen efter sommaren! Vi började med en kopp te (eftersom jag inte dricker kaffe just nu) nere på hennes syrras cafe/chokladbutik. Inte bra för en detoxande person men jag står emot än så länge.

Sen gick vi till köpcentret och kollade lite kläder till hennes barn och jag letade efter något som jag skulle kunna ha på begravningen i nästa vecka. Hittade en fin och lite annorlunda klänning som är sådär lagom höstig, men inte svart eller något sådant. Färger men inte skrikiga, jag har inte köpt den än dock, har hängt undan den för tillfället. Tänkte att jag skulle gå tillbaka imorgon och ta mig en titt för att vara på den säkra sidan. Sen var jag inne på gallerix och köpte frimärken så jag kunde posta iväg mina csn papper. Jag vet jag är lite sent ute men förra året gick det relativt fort att få beslutet och vi svälter inte efter hårt slit denna sommaren så jag tar det lugnt.

Därefter var det vidare mot TGR affären där jag införskaffade lite mappar och ett pennskrin. Jag har inte haft pennskrin på två år men sen har jag också förbannat alla mina trasiga pennor och det faktum att det är ritat på insidan på nästan alla mina väskor. Nej nu fick det vara nog, jag införskaffade ett pennskrin och det är jag väldigt nöjd med, nu kanske man inte behöver rota lika länge efter en penna heller, superbra!

Efter TGR stegade vi vidare till SFI kontoret där jag lämnade in lite viktiga papper åt käre sambon som jobbar idag och därför så erbjöd jag mitt att fixa med papperna, dessutom så vet jag att det blev gjort också! ;)

Vidare blev det stopp på sjukhuset där vi besökte vår underbara bibliotekarie på sjukhusbiblioteket angående vår studielitteratur. I två år har denna fantastiska kvinna sparat flera tusentals kronor åt oss genom att hjälpa oss med studielitteratur. Många vet kanske inte att mycket av litteraturen man behöver finns på vissa sjukhusbibliotek och att ganska mycket av det är till utlåning. Vi har suttit ganska mycket på biblioteket och pluggat också så det böcker vi inte har kunnat låna hem har vi haft tillgång till iallafall. Bibliotekarien har otaliga gånger haft öppet extra för vår skull och låtit oss sitta kvar (inlåsta) i biblioteket när det egentligen har varit lunchstängt. Vi är väldigt tacksamma för alla hennes hjälp och tänkte att vi skulle göra något fint till henne när vi äntligen är klara med utbildningen. :)

Vi körde vidare mot blomsterbutiken där jag beställde ett jättefint arrangemang till begravningen, det blev lite tårar när jag skulle välja text till bandet, tur att min fina vännina var där och kunde stötta mig. Det blev iallafall ett arrangemang i höstiga färger, grönt och olika orange färger och jag tror att det kommer att bli jättefint, bandet är vitt och texten kommer att matcha blommorna.

Efter blomsterbutiken körde vi och handlade på Willys! Jag har hittat lite recept som funkar nu på min detox så jag var och handlade lite linser, palsternacka, vitkål ect och ikväll ska vi prova ett nytt recept. Grön tomatgryta tror jag att det blir. Om ni är intresserade av receptet så finns det här.

När jag kom hem så ringde jag till jobb och kollade om min semester imorgon hade blivit godkänd och det hade den! Det känns skönt! Dessa sista dagarna innan skolan är det skönt att vara ledig och ha lite tid att fixa allt som ska förberedas. Det kändes skönt att skicka iväg och lämna in alla viktiga papper också, annars blir det lätt sånt som ligger och möglar tills det blir kris!

Nu ska jag snart börja på middagen tror jag, R kommer hem vid 6-tiden och brukar då vara ganska hungrig!
Men innan dess lite bilder på kisemisarna!


 En st surkatt!

Och en st buskatt som gjorde allt för att få tag i snöret på kameran!
Adios Amigos!

2 comments:

Trillingnöten said...

Herregud! Vilken dag :) Jag blve trött bara av att läsa det. Mycket n ifick gjort! Vilken fantastisk bibliotekarie! Våra i stan är likadana och de är guld värda :) Det är säkerligen ingen som gör nåt speciellt för dem så ofta så jag tror att hon blir superglad när ni gör nåt för henne i slutet av utbildningen!

Anonymous said...

Åhhhh vilken söting han är !!!!
Kisen alltså :-)
/Pernilla