Pages

Wednesday, August 24, 2011

Hejdå jobb, hello skola!

Idag var sista dagen på sommarjobbet! :( Jag tackar alla mina fina kollegor för en roligt och väldigt lärorik sommar. Det känns faktiskt riktigt tråkigt att behöva lämna avdelningen och alla fina människor som jobbar där, men skolan kallar och nu tar vi nya studietag!

Jag börjar skolan på måndag och dagarna innan dess skall spenderas i biblioteket sökandes efter studielitteratur! Sen är det kanske en bra ide att samla ihop alla sina papper ect och se till att man är förberedd!

Vidare sitter jag och funderar på vad jag ska laga till middag idag....några tips? Ibland tryter fantasin och det blir lätt samma rätter om och om igen men jag försöker verkligen att variera!

Detoxen går framåt, men det var riktigt svårt igår att hålla tillbaka när sambon ställde fram en skål med lösgodis på bordet och började smaska i sig diverse godbitar. Jag satt som förstenad i soffan och stirrade på datorskärmen, försökte att inte fokusera på godiset.......det gick....men jag tycker ändå det var lite småtaskigt av honom ;) Han kan väl äta i smyg eller nåt, smussla lite i köket eller ta med det till jobb? Kanske? Inte?

Sambons jobb är en vidare intressant punkt i vårat liv just nu. Han fick ju jobb över sommaren som eventuellt kan resultera i vidare anställning, men personen som har hand om det hela är på semester för tillfället och ingen annan på arbetsförmedlingen verkar ha en aning om hur programmet fungerar eller kan hjälpa oss. Lite jobbigt när man inte har klara besked på någonting utan helt enkelt får ha is i magen och vänta. Det är inte bra för mina stresshormoner som just nu massproduceras utan dess like! Tänk om man kunde få ha lite ekonomisk säkerhet någon gång, så skönt det hade varit att inte behöva vara orolig varenda månad gällande om man skulle få några timmar på jobbet eller inte. Min försörjning dom senaste tre åren har ju kommit från mina timanställningar på olika ställen. Det hade varit skönt att veta att det kommer in pengar varje månad, att man klarar sig iallafall. Det finns inget jobbigare än när man är timanställd och det är en trög period och man inte får jobb, då känns det inte bra.

Nä nu minsann så ska jag gå och börja koka ihop något. Jag kanske skulle försöka se vart kisarna har tagit vägen, lite oroligt när man inte ser eller hör dem! :)

Adios Amigos!

5 comments:

Madeleine said...

lycka till med dina studier :)
får jag reda på nåt mer om svenska stuider vs jobb i usa, så hör jag av mig.

Swedish Army Wife said...

Min man hade fått springa fort om han vågat sig på att äta lösgodis framför mig när jag går på detox ;) Modig karl du har haha!

Gällande smyckena så kan du maila mig på swedisharmywife@hotmail.com om du vill specialbeställa något eller fråga om något av de smyckena jag visat bild på (vissa är sålda). Annars kommer min webbshop upp om några dagar, jag jobbar febrilt för att göra den klar :) Jag kommer dock inte lägga upp precis alla smycken jag visat bilder på så om det är något speciellt du spanat in så hör av dig. Annars håll ut några dagar tills du kan kika i shoppen själv :)
Kram

Trillingnöten said...

Åh skolan redan! Det går fort i svängarna här! Hoppas, hoppas på jobb för R nu. Det skulle ju vara toppen!

Det där med godiset, nae du får ta honom i örat lite och skälla på honom :)

Helena Argirakis-Valencia said...

Mmmmm... Svenskt smagodis, min svaghet i livet... Far nog be forsladrarna ta med sig lite tror jag... :0)

Kram

Anonymous said...

Att du inte satsar på att bli miljonär :-)
/Pernilla