Pages

Monday, February 7, 2011

Första dagen på öron-näs-hals mottagningen

Det har varit en fantastisk dag på många sätt. Jag hade min första dag på ny praktikplats, nämligen öron-näs-hals mottagningen på sjukhuset. Personalen var helt fantastisk, dom hade inte haft en student på två år så dom tyckte det skulle bli roligt! Jag blev väldigt väl bemött, och dom var lika spända som jag. Jag fick en rundtur och frukostkaffe med all personal. Sen fick jag vara med på hörseltest med audionomen. Och för skojs skull så gjorde vi ett hörseltest på mig, och se där jag hör litta dållet på vänster öra. Men hon trodde det var pga min förkylning som lämnade mig med lock för örat i tre veckor. Nu kan jag med all rätt gapa till folk..."du kan inte prata i mitt dåliga öra, jag hör inte då!!!!!"hehe

Sen fick jag följa med läkaren på röntgenrond. Det var spännande, sen lämnade hon mig på röntgen och jag fick en privatlektion av en röntgenläkare i hur man studerar röntgenplåtar. Mycket mycket roligt och intressant, jag fick se plåtar på knä och höftleder, artros, axlar, ländryggar, lungor, lungembolier, hjärnor och allt möjligt! Det var jätteroligt.

Sen fick jag vara med på några röntgenundersökningar med sköterskorna!

Det var en helt underbar dag och all personal var fantastisk! Jag har haft sån oerhörd tur med mina praktiker, kan varmt rekommendera alla studenter att praktisera på Trelleborgs lasarett!

Nu ska jag skypa med pappa och brodern!

Kramar

4 comments:

my said...

Fy fanken vad roligt!!! :)

Men å andra sidan, hur kan de vara annat än nöjda och glada och snälla med en sånn toppenelev?!

Pernilla said...

DU FÅR SKRIVA MED STORA BOKSTÄVER JAG HÖR LITE ILLA JAG MED ;-)

Lia said...

Gud så underbart med så bra pedagogik! Att du får så fint bemötande och att de verkligen tar sig tid att ge dig en kanonutbildning =)
Man riktigt hör hur glad du är bara genom att läsa texten! Kramis

Trillingnöten said...

Vad kul!! Och roligt med hörseltest! Jag tror jag behöver hörappart ibland :) Skönt att du har nåt att säga nu om du inte hör vad nån säger :p