Pages

Wednesday, March 9, 2011

Sista dagen + 10

Idag var sista dagen på barnmorskemottagningen :( Det har varit väldigt intressant och lärorikt, och jag har fått göra massor av grejer! Det är verkligen häftigt att få uppleva så mycket olika saker, man får nog aldrig se så mycket olika saker som man får chans att se under sin utbildning och man bara kastas runt på alla möjliga ställen. Det gäller verkligen att ta vara på tiden och vara om sig och kring sig, suga upp så mycket information som möjligt och ta vara på alla tillfällen. Idag fick jag ta venprov, det har jag inte gjort på ett år (sen förra praktiken) så det var lite nervöst ändå. Men det gick bra! Jag var ganska långsam men dom jäkla rören är lite tröga, och jag brukar vara rädd för att punktera kärlet helt och hållet, så jag är försiktig, men det är en vanesak. När man väl får in en bra teknik så kommer det att gå lite fortare.
Iallafall så fick jag min bedömning och allt är bara bra. Nu blir det teori ett par veckor och en tenta innan nästa praktik börjar. Och innan dess så hinner det ju hända en del, för R kommer om 10 dagar! Det är ju nästan ingenting! Men det känns som en evighet, tiden går så väldigt långsamt nu.......dagarna hasar sig förbi i snigelfart och igår var jag övertygad om att det hade varit tisdag i minst tre dagar. Det är svårt att njuta av någonting nu, när det är så nära. Jag försöker att inte tänka på det så mycket, men det är svårt. Det går inte att inte tänka på det...det är lättare när det är några månader kvar, men när det är dagar kvar, och man saknar så man tror man ska gå sönder....då går det inte att inte tänka på det. Men imorgon är vi nere på single digits! :)

Tjingeling på er alla! :)

3 comments:

pernilla said...

Men så är dt. Ju närmare man är målet desto jobbigare blir det..
Men duu 10 dagar ÄR kort tid...

Stef said...

Pernilla: Ja visst är det så, men du har så rätt...det är inte långt kvar nu!

Trillingnöten said...

10 dagar!!!!! woot! Kan du fatta! Jag kommer ihåg när du skrev att det var typ tre månader kvar. Nu är det fasiken nästa vecka dessutom...Nästa vecka :) Jag förstår att du är glad! Och att det går långsamt :)