Pages

Wednesday, March 2, 2011

Barnmorskan Steffi

Skrev ett jättelång inlägg innan och så började mitt internet klydda och allt försvann. Jag ska försöka återge lite här.

Praktiken är fantastiskt rolig! Idag fick jag verkligen känna på hur det skulle kännas att vara barnmorska! Min handledare bara klappade mig på ryggen och sa "kör igång", och sen var det full rulle! Jag fick själv hämta patienter, ta urinprover, blodprover, känna på magen och hitta hjärtljuden med dopplern!! Själv! Det kändes väldigt roligt och bra att få göra saker, och det var roligt att man fick sånt förtroende från handledaren. Det var en riktigt häftig känsla när jag lyckades hitta bebisen hjärtljud och se mammans ansikte lysa upp! :) Jätteroligt!

Jag spenderade halva dagen nere på gyn mottagningen där man får lära sig mycket om preventivmedel såsom p-stav och spiral, också jättelärorikt och intressant!

Imorgon gäller det! Tomorrow is the day! Jag har mitt pass på förlossningen, håll alla tummar och tår för att det föds många bebisar imorgon eftermiddag! :) Jag är superspänd och ser fram emot det jättemycket! Fredag ska jag vara på BB, det ska också bli jätteroligt! Bebisar och mer bebisar!!!!

Ha det super allesammans! :)

Tjingeling!

4 comments:

finelinan said...

Så roligt! Jag var inne på att bli barnmorska förut, men nu har jag ju hamnad på dumma MKV. Och dessutom suger jag på matte!

my said...

Jag sa precis till dav att detta är nog första gången jag är avundsjuk och skulle vilja gå samma utbildning som dig, haha. Nä, men fy f*n vad intressant och spännande och helt fantastiskt. Ser fram emot morgondagens inlägg, ska hålla tummarna för en massa födslar där du är i morgon.
kramis bästa du

Trillingnöten said...

Jäklar vad roligt!! Jag förstår att du stormtrivs!! Jag vill höra massor om förlossningen och jag håller tummarna om att barn föds på rullande band!

Stef said...

Tjejer: Ni ska alla få en grundlig genomgång av passet sen! Vi hoppas på att många bebisar föds! :) kramar