Pages

Wednesday, March 14, 2012

Weeeo weeeooo weeeoooo

Såhär inne på slutspurten av utbildningen blir det verkligen inte mycket tid över för annat. Man har massor att göra, och lite press på att allt verkligen ska vara helt klart snart. Samtidigt så tror jag att många kan hålla med mig om att såhär i slutet är man så otroligt trött, motivationen tryter rejält sista året då man i snart tre år har varit under konstant stress och press. Att plugga är fanimej något av det jävligaste jag någonsin gjort, otroligt roligt, lärorikt och givande, men by far även något av det jobbigaste och psykiskt krävande jag gått igenom. Såhär i slutet är man så trött så det enda som får en att kämpa vidare är det faktum att det snart är över, snart är man där! Jag vet att jag har hittat rätt yrke, jag älskar mina praktiker och jag ser fram emot att få börja jobba som sjuksköterska, men skolan är bannemig inget jag kommer att sakna. Jag skulle kunna kräkas på vetenskapliga artiklar, tentor och skriftliga inlämningsuppgifter just för tillfället!

Åh nu blev det gnälligt här! Hehe!

Idag hade vi rundvandring på akuten och AVA, väldigt intressant, den nybyggda akuten är otroligt fin och traumarummen är som att gå in i en högteknologiskt sjukhusdröm (om man nu gillar sånt, som jag gör)! Sen fick vi föreläsning av ambulanspersonal och så fick vi spana in en ambulans och genomgång av all utrustning och rutiner! Det var mycket intressant och roligt! Folk undrar ofta om man tänker vidareutbilda sig, och det har jag ju tänkt, om ett tag, för att få vidareutbilda sig måste man ha jobbat i minst ett år. Just nu så är det ambulans och anestesi som jag funderar mest på när jag tänker vidareutbilning, jag gillar de tekniska bitarna mycket och det har man mycket av i just dom två specialiteterna. Vi får väl se, jag har ändrat mig förut och jag hinner nog ändra mig igen! Men det får man tänka vidare på sen, just nu ligger fokus på att bli klar med grundutbildningen!

Nej nu får jag ta och sätta mig och läsa litegrann om lagar och författningar...tvi vale!

Tjingeling!

4 comments:

finelinan said...

Du vet att vidareutbildning innebär MER plugg va? =)

Anonymous said...

Det finns en diagnoskod som är väldigt passande för oss studenter: Z73.2 - Brist på avkoppling och fritid. Hittade den idag då vi letade efter en heelt annan kod, men såklart var det denna man la på minnet.;-)

Lycka till nu med sluttampen!=)

(Det funkar inte att kommentera för mig här då jag kopplar till mitt wordpress-konto, men det tog ett tag innan jag insåg att jag kunde prova med anonymt). /Penny

Madeleine said...

Haha gillade pennys kommentar. Det finns diagnoser för allt..typ bisarrt utseende mfl.

Vart skitglad när jag fick en kommentar från Rich..jag liksom: yes en ny bloggläsare. Haha
Undrade vem det kunde vara.

Stef said...

Finelinan: Jo jag vet, men jag tänkte att om ett par år så är jag kanske sugen på att hoppa på en vidareutbildning!

Penny: Haha den var bra! I like!

Madeleine: Haha ursäkta att R tyvärr inte var en ny bloggläsare, blir tokig när han glömmer logga ut!