Pages

Monday, February 15, 2010

Tbc vaccin och gratis Heroin

Idag har jag fått en spruta! *Stolt som en struts* Så nu är man tbc vaccinerad
På lappen man fick med sig hem stod det:
"Det normala vaccinationsförloppet (BCG-vaccination). Upphöjningen efter vaccinationen försvinner efter en kort stund. De första dagarna kan en rodnad förekomma på vaccinationsstället och senare en förhårdnad. Den ökar i storlek och blir röd och mer eller mindre upphöjd. Den är täckt av tunn, blank hud.

Huden blir allt tunnare och efter ungefär två veckor brister den vanligen (men inte alltid) och släpper ut någon eller några droppar var, som innehåller BCG-bakterier (detta är i regel ofarlig för friska individer i omgivningen).

Såret vätskar mer eller mindre och torkar i regel upp efter några veckor. I några fall fortsätter det att vätska i några månader. När såret torkar upp bildas en skorpa (krusta). Efter några veckor faller skorpan bort. I en del fall får den vaccinerade över huvud taget inte något sår utan förhårdnaden kvarstår någon eller några månader för att sedan gå tillbaka. Det normala vaccinationsförloppet uppvisar sålunda betydande variationer.

Till det normala vaccinationsförloppet hör också ofta en måttlig förstoring av lymfkörtlarna i armhålan.

I regel behöver den BCG-vaccinerade inte iakttaga några restriktioner beträffande motion och idrott. Dock bör vaccinationsfältet inte utsättas för slag och stötar. Bad bör undvikas tills såret är helt läkt. Däremot påskyndar solljus och frisk luft till läkning.

Tvätta inte på såret. Använd ej salvor, sårpuder eller snabbförband. Skydda såret med enbart en torr, steril kompress. Om man låter såret vara ifred läker det på i genomsnitt 12 veckor."

Ljuvligt eller hur?!

Och i Danmark kan man få gratis heroin om man vill.

Imorgon åker jag till Dalarna och Lucas har redan åkt till extraföräldrarna...lägenheten känns tom och ensam :(

Tjing!

1 comments:

Monika said...

Ha det så gott i vackra Dalarna:)Kram