Pages

Thursday, September 3, 2009

Idag ska vi fokusera på det braiga och roliga med skolan!!!!

Inte allt är illa på högskolan, informationen vi fick dom inledande dagarna var dålig och personalen som tog hand om oss nya var inte dom bästa på skolan har jag kommit fram till. MEN.....idag var en riktig kanondag i skolan!!! Vi hade möte med kåren och det var jättetrevligt!! Vi lärde känna varandra lite bättre i gruppen och lära oss mer om studentkåren. Efter det drack jag kaffe med några supertrevliga tjejer som är i min klass, jättekul verkligen. Det är helt sjukt hur snabbt man skaffar nya vänner på högskolan!! :) Sen hade vi två föreläsningar och dom var faktiskt väldigt bra, mycket bra talare och vi skrattade så vi tjöt vid några tillfällen! Föreläsningen handlade om respekt, sammarbete, hur man beter och för sig, föreläsaren la upp det på ett mycket roligt och bra sätt! Helt underbart att starta terminen med bra föreläsningar! Jag lyckades som av ett mirakel att komma över böcker som kostar flera hundra riksdaler i akademiska bokhandeln för 100 kr styck, en student som sålde, hur lycklig blev man inte då!!! Vilket kap!!!! Jag kände mig som en riktig student när jag glatt knökade in mina lunchlådor i det smockfulla kylskåpet tillsammans med mina klasskamrater, och det var ännu roligare att välja vilken micro av alla tusen man sen skulle använda att värma sin mat i. Jag tycker verkligen att det är toppen att skolan har gjort plats så att det är smidigt för studenter att ta med egen lunch som man sen lätt kan värma och avnjuta!! Det där med schemasystemet är ett mysterium men jag ska nog klura ut något!

Nu ska jag och Huligan-Lucas titta lite på tv och läsa lite studiematerial, "Sjuksköterskeprofessionens historiska utveckling samt yrkesprofessionalitet" närmare bestämt!

Haj!

2 comments:

Annika said...

Det är ju iallafall billigare i Sverige, eller hur?

Men jag tror det gör stor skillnad (på bra och dåliga sätt) att det svenska universitetet inte ser studenterna som "betalande kunder." Speciellt privatskolorna här går ju väldigt långt för att de studerande OCH deras betalande föräldrar ska känna sig nöjda.

Mina ord - min vardag said...

kram och ha en bra dag