Pages

Wednesday, May 8, 2013

Nej nu får jag ta tag i bloggandet igen!

Det har varit en långt blogguppehåll nu, alldeles för långt. Men det blir så, när man tappar lusten, när man inte kommer på nåt bra att skriva om. Trots att jag kommit på i efterhand att jag haft massor att skriva om så har jag inte känt för att blogga alls, och då är det lika bra att inte göra det, det ska ju inte kännas som tvång att blogga.

Jag känner att bloggen behöver ett ansiktslyft, detta ska jag be min käre lillebror att hjälpa mig med, det var nämligen just lillebror som fixade så att det snöar på bloggen i julas, men det känns inte som att det passar in längre hehe.

Det har hänt en hel del sen jag bloggade sist så jag får väl berätta lite i taget.

Den största förändringen är nog att jag börjat träna på gym. Någonstans runt nyår kände jag att nej, jag måste ta tag i mig själv. Att sitta hemma och se samma tv program dag in och dag ut och gnälla över att man har tråkigt känns varken roligt eller inspirerande. Trötthet och ryggsmärtor gjorde sig påminda och jag insåg att jag måste börja ta hand om mig själv. Både fysiskt och psykiskt. Så sagt och gjort så skaffade jag mig mitt livs första gymkort! Sen var det bara att tuta och köra, efter ett par sessions med lite personlig vägledning och hjälp med att lägga upp ett träningsprogram från ägaren av gymmet var jag igång. And I love it! Jag har tidigare varit en skeptiker till gym och mycket träning, tyckt att fasen vad trist att springa och träna hela tiden, men ack så fel man kan ha! En helt ny värld öppnades upp för mig, där jag mådde bättre än jag någonsin gjort både på fysiska och psykiska plan. Jag kallar det "mental detox". Efter en stressig dag på jobbet, eller en sån dag när man känner sig nere och trött finns ingen bättre medicin än att gå till gymmet. Det sjuder av positiv energi och kraft. Efter ett bra pass går man därifrån glad, destressed och men känslan att man kan göra vad som helst! :) Som det ser ut nu så försöker jag att gå till gymmet minst 4-5 gånger i veckan! Då mår jag som allra bäst.

Denna veckan however, lär det inte bli så många pass, jag har nämligen dragit på mig århundradets manligaste förkylning! Sambon har varit hemma sjuk i fem dagar, och jag trodde jag hade klarat mig, men icke, bara den etthundrade förkylningen i år, nu får det bannemig ge med sig! Det har varit väldigt mycket sjukdom denna säsongen. Kommer aldrig att glömma när jag drog på mig magsjukan det här året, jag var övertygad om att jag inte skulle överleva! Iallfall, denna veckan ser annorlunda ut på andra sätt också, jag ska nämligen testa på ett nattpass på jobb också! Är lite orolig för att jag inte ska kunna hålla mig vaken! Så sådär jättemycket träning kommer det nog inte att bli, först måste jag bli frisk och sen ser arbetsschemat ut som det gör! Nåja, det kunde varit värre!

Jaha, en liten mjukstart det här! Nästa gång kanske jag ska berätta om vår lilla semester vi åkte på i April, sambon och jag spenderade nämligen en vecka på Fuerteventura med mycket sol och sangria!

Haj och vaj!

2 comments:

my said...

Jaaaaaaaa! She's back. Har saknat dig. Vad skoj att vi båda kommit igång igen. Hoppas du blir frisk igen snart! Krams

Karin said...

Jag har jobbat som syrra på Akuten i många år - bara natt. Mitt bästa tips är att "sova in dig" till första passet. Passet börjar 22.00 och jag måste åka hemifrån 21.20. Jag ser till att få minst 3-4 timmars sömn på kvällen, fixar till mig och sedan åker jag till jobbet... Det funkar perfekt! Jag är ALDRIG trött på natten! När jag kommer hem på morgonen, är jag fortfarande pigg. Jag är uppe tills jag känner tröttheten komma, sedan sover jag tills det är dags att göra sig färdig till nästa pass. Sover ofta från 12 - 20. Det funkar otroligt bra och jag är aldrig så där sliten och färdig som en del blir. Man behöver någon extra tim sömn när man jobbar natt så det är viktigt att prioritera det. Jag ska snart flytta till NYC för att jobba där. Kommer att ha 12-timmars nattpass så då blir det ännu mer viktigt med god sömn för att orka!! Lycka till! Karin.